.st0{fill:#FFFFFF;}

Het maken van een pop is een wonderlijke bezigheid 

 december 28, 2018

door  Inge

Gewoon handwerken of toch niet?

Zo op het eerste gezicht lijkt het maken van een pop een heel gewone manier van handwerken. Toch is het heel anders. Een pop maak je namelijk wel, maar tegelijkertijd lijkt het ook alsof je haar tot leven wekt.

Elke pop wordt anders. Simpelweg omdat het handwerk is. En omdat een pop een beeld is van een mens, lijkt het of er met elke pop die je maakt ook daadwerkelijk een andere persoonlijkheid ontstaat. Dat zorgt ervoor dat het poppen maken een fascinerende hobby is.

Ontdek het wonder van het poppen maken zelf

Met de online cursus poppen maken kun je nu zelf ontdekken hoe betoverend dit proces is. , heb ik een online cursus poppen maken gemaakt. Als je de cursus gaat doen, dan zul je merken hoe wonderlijk het maken van een pop is. Het is dan ook voor veel mensen een bijna verslavende hobby.

Het begint heel eenvoudig, met het verzamelen van de spullen die je nodig hebt. Je zoekt met zorg de stoffen uit en vervolgens ga je daar de pop en natuurlijk ook de kleren van maken. En wanneer de pop eenmaal haar vorm krijgt, gaat ze meer en meer op een kleine mens lijken. Als je dan zover bent dat je de ogen en de mond gaat borduren en als je de haren erop hebt genaaid, dan is er dat magische moment van kleur aanbrengen op de wangen. Omdat kleur op de wangen een teken van leven is bij de mens, is het bij de pop alsof je op dat moment de pop tot leven wekt.

Elke pop krijgt een eigen persoonliijkheid

Zodra de pop een blosje heeft, is ze ineens een kleine persoonlijkheid. Het karakter van de pop ontstaat al wel wat eerder. Al tijdens het maken en vooral het borduren van het gezicht en het naaien van de haren, zie je de pop onder je handen veranderen.

Als de pop dan eenmaal klaar is, is het tijd om te kijken "wie ze is" en wat voor kleertjes bij haar passen. Is het een meisjesachtig meisje en hoort ze een jurkje met ruches te dragen? Of is het een stoere jongen geworden die je influistert dat je een spijkerjack voor hem mag gaan maken?

Alles kan en alles mag. Elke keer opnieuw. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is wat het maken van poppen zo leuk maakt: de vrijheid om steeds nieuwe creaties te bedenken.

Een betoverend proces

Poppen maken is veel meer dan alleen handwerken. Het is een betoverend proces waarbij het lijkt alsof je het materiaal dat je verwerkt tot leven wekt. Met elke pop die je maakt, ontstaat er een unieke persoonlijkheid.

Met de online cursus poppen maken kun je dit wonderlijke ambacht zelf ervaren en je creativiteit de vrije loop laten. Geniet van de magie van poppen maken en ontdek de eindeloze mogelijkheden die deze bijzondere hobby te bieden heeft.

Wil je daar meer over lezen? Klik dan hier voor meer informatie over de online cursus poppen maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>