.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zonnekindpop die aan je persoonlijke wensen voldoet 

 januari 6, 2021

door  Inge

Vaak krijg ik de vraag wat voor pop het beste is.
Dat is natuurlijk voor iedereen anders en het hangt ook af van je smaak en wat je kind leuk vindt om mee te spelen.
Ik geef je daarom graag een idee van wat er allemaal mogelijk is.

Als eerste kun je twee verschillende soorten poppen maken als het om speelgoed gaat: lijspoppen en babypoppen.
Hieronder zie je van beide soorten een foto.

Dit is een lijspop:

En dit is een babypop:

De lijspop is er in de maten 30 cm en 40 cm, maar de maat kun je aanpassen naar je eigen wensen. De lijs die je hier ziet is er een met kleertjes die aan en uit kunnen, maar een lijs kan ook een vast pakje hebben. In dat geval is de pop bedoeld voor een jonger kind, dat de kleertjes zelf nog niet aan en uit kan doen.

De babypop is er in de maten 40 cm en 50 cm. Ook dit patroon kun je, net als bij de lijs, verkleinen zodat er een andere maat onstaat.

Je kunt de kleur huid, haar en ogen kiezen en je kunt zelf bepalen hoe de kleertjes worden. De haren maak je het best van speciale haartjes wol. Deze wol is speciaal hiervoor ontwikkeld en is veilig bevonden voor kinderspeelgoed.

Daarnaast kun je kiezen of een pop een traditioneel gezichtje heeft (zonder neus), of een gezichtje met een neusje mag krijgen.

Voor de huidskleur kun je kiezen uit twee verschillende tinten voor een blanke huid, nl een heel lichte (geschikt voor rood haar) en een gewoon lichte huidskleur. Daarnaast zijn er 2 licht getinte huidskleuren, de eerste met een gele ondertoon en de tweede met een rode ondertoon. En tot slot is er een donkerbruine huidskleur mogelijk.

Voor de mogelijkheden voor de haren krijg je een idee als je kijkt naar de foto hieronder. Van een aantal kleuren is ook nog wol te bestellen met heel fijne krulletjes, geschikt voor een krullen of kroeskapsel.

Voor het maken van de kleertjes zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kunt kiezen voor stoffen in katoen en linnen voor genaaide kleertjes. Of je kunt kleertjes breien of haken. En natuurlijk kun je ook naar hartelust uitleven met technieken als vilten, borduren, naaldbinden enzovoorts. Zo kun je je pop helemaal maken zoals je dat zelf het mooist en leukst vindt.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>