.st0{fill:#FFFFFF;}

Een pop met de looks van Alicia Keys 

 december 28, 2018

door  Inge

Een waldorfpop met een donkere huid

In alle jaren dat ik poppenmaakster was, viel het me op dat bijna alle klanten een blanke pop wilden. Toen ik op een dag een mail kreeg met de vraag of ik ook een pop kon maken met een andere huidskleur, was ik blij verrast. Toen ik mijn atelier opstartte wilde ik goed voorbereid zijn en daarom had ik al verschillende kleuren huidtricot gekocht. Eindelijk kon ik een van de andere kleuren gebruiken.

Als een van de eerste aanwijzingen voor deze pop kreeg ik de vraag of ik haar zo kon maken dat ze op Alicia Keys zou lijken. Een heel ander uiterlijk dus dan de blanke en vaak ook blonde poppen die ik meestal maakte.

Na een aantal uur werken aan deze kleine poppendame begon ze al echt op een popje te lijken. Ik had eerst de stof geknipt, toen de armen en benen genaaid en gevuld. Daarna heb ik alles aan het lijf genaaid. Ondertussen was het hoofd ook zover af dat het op de foto kon.

Ik maakte altijd gedurende het proces veel foto's, zodat de klant het proces kon volgen. Did was de eerste foto die ik deelde van deze pop:

Op dat moment moest er nog wel een hoop gebeuren, want haar hoofd was nog niet afgewerkt (zelfs niet dichtgenaaid aan de bovenkant) en het zat ook nog niet aan het lijf vast.

Maar de pop was wel zover dat ik haar vast kon leggen op een manier waarbij je een idee krijgt hoe ze eruit zal gaan zien.

Ik vind het altijd superleuk als een pop zover is, want dan kan ik alvast een beetje vooruit kijken naar hoe ze uiteindelijk wordt. Ik steek dan het hoofd met de nek zo goed en kwaad als lukt in de romp en drapeer het haar erover. Dan krijg je al meteen een beeld.

Zoals op de foto hierboven.

Het lijkt zo al heel wat.

Nadat het popje in elkaar zat en het gezicht geborduurd was, kon ik op zoek gaan naar stoffen voor de kleren.

Deze lange haren maakte ik met de speciale wol van DollyMo. Deze pop kreeg een extra volle bos haar. Sprookjesachtig vol.

Als kleren kreeg ze een shirt en een legging in dezelfde kleur roze met daar overheen een rokje in de geruite stof die je hierboven ziet. Om het af te maken kreeg ze witte vilten ballerina's aan.

Deze pop kreeg uiteindelijk ook nog een muts, omdat ze voor een erg jong meisje was. Dan zijn lossen haren niet handig. Als oplossing maakte ik een mutsje voor over de haren, zodat de haren nog verstopt zouden zijn. Die muts naaide ik vast aan het hoofd. Pas als het meisje wat ouder zou zijn, kon de moeder de muts los maken en dan zouden de haren tevoorschijn komen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>