.st0{fill:#FFFFFF;}

Deze babyvoetjes moeten nog even wachten… 

 augustus 26, 2019

door  Inge

Weer lekker aan het werk

Als het buiten erg warm is, dan is het dat binnen in mijn atelier ook. Dat betekent dat ik daar dan niet of amper aan het werk ben of wil zijn. Maar zodra de extreme hitte dan weer voorbij is, gaat het weer kriebelen.

Hoe gek het ook klinkt, ik kan niet zo goed lang zonder poppen maken. Ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn. Ik word er ook echt blij van en ik kan altijd enorm genieten van zowel het werk als het resultaat. En als ik een pop maak voor een klant dan komt daar de leuke reactie bij van de klant waar de pop uiteindelijk bij terecht komt.

Daarom bestelde ik wat nieuwe huidstof, want ik voorvoelde dat één pop mijn wensen niet zou gaan vervullen. De stof kwam al snel aan, ik zocht er mijn patronen bij en knipte alle delen uit. Vervolgens nam ik plaats achter mijn naaimachine om van al die losse stukjes ook echt een pop te gaan maken.

En toen gebeurde het...

Ik hoorde een zacht en een beetje een rammelend geluid, keek op en zag tot mijn verbazing dat het klosje met garen leeg was. Geen nood, dacht ik nog, ik heb vast nog een extra klosje liggen. Maar het tegendeel bleek waar en daar zat ik dan. Met alles in de aanslag, zin om een pop te maken, popelend op mijn stoel, maar zonder garen.

Geen nood, dacht ik opnieuw. Ik fiets gewoon naar de stad en ga even nieuw garen halen. Dus de volgende dag stapte ik op de fiets en reed naar de winkel waar ik mijn garen altijd haal. Op de een of andere manier had ik al een slecht voorgevoel.

Hier klopte iets niet

Toen ik bij de fourniturenwinkel aan kwam vond ik het er al erg donker uit zien. Geen licht? Geen bord buiten? Hier klopte iets niet. Een brief op de deur maakte al snel duidelijk wat. Vanwege vakantietijd was de winkel gesloten en voor garen kon ik er dan ook niet terecht. Ik bleef met lege handen staan. Met een onvervuld verlangen om mijn pop verder af te maken.

Opnieuw stapte ik op de fiets. Teleurgesteld reed ik terug naar huis. Geen garen betekent geen poppen maken.
Deze babyvoetjes zullen nog even moeten wachten, er zit niets anders op...

Gelukkig is er ook altijd iets anders te doen in het atelier. Als verder naaien niet lukt, dan kan ik borduren, haken, breien, spinnen of weven. Ik hoef me dus niet te vervelen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>