.st0{fill:#FFFFFF;}

​Breng de gezelligheid van de herfst in huis met een seizoentafel 

 december 28, 2018

door  Inge

De herfst komt eraan

Terwijl de zomer langzaam op zijn einde loopt, maken we ons op voor de komst van de herfst. De dagen worden korter, de temperaturen gaan naar beneden, het wordt later licht en eerder donker en zo maakt de herfst zich voorzichtig kenbaar.

Voor mij persoonlijk is dit een teken dat het tijd is om meer tijd binnenshuis door te brengen en het gezellig te maken. Een leuke manier om dit te doen, is door een seizoentafel te maken. Een echte tafel heb ik er niet voor, bij mij is het een plekje voor het raam. En op dat plekje staat dan het hele jaar door een tafereel. Een steeds ander tafereel.

Verwelkom de herfst met een seizoentafel

In de komende tijd zal ik op deze website meer aandacht besteden aan de seizoentafel. Ik heb besloten om dit jaar veel nieuwe dingen te maken en alle patronen hiervoor ga ik uitwerken. Ik krijg daar namelijk regelmatig vragen over. Op deze manier kan iedereen die dat wil de sfeer van buiten ook in huis beleven. 

Een seizoentafel is een echte sfeermaker

De seizoentafel is niet alleen een mooie decoratieve toevoeging aan je interieur, het helpt je ook om de innerlijke beweging van de seizoenen op een bewustere manier mee te maken. Op die manier bekeken kun je een seizoentafel bijna vergelijken met een soort altaar. Door de spullen die je erop neer zet roep je een bepaalde sfeer op. Een sfeer die je helpt om mee te bewegen met wat er buiten in de natuur gebeurt. Het is een leuke en speelse manier het ritme van het jaar te beleven, zoals sommige volwassenen daar weekspreuken voor gebruiken.

Breng de Seizoentafel tot Leven

Met een seizoentafel breng je de natuurlijke schoonheid en charme van elk seizoen naar binnen. Dat doe je door de kleuren en de figuren die je gebruikt, maar ook door allerlei aanvullingen daarop. Denk aan herfstbladeren, eikels en kastanjes voor de herfst, en takken en bloemen voor de lente.

Het is een feest om te genieten van de seizoentafel en nog leuker om eraan te werken. Het creëren van de miniaturen en het samenstellen van het tafereel brengt voldoening en geeft je de mogelijkheid om je creatieve kant te uiten.

Laat je Inspireren

Of je al ervaring hebt met het maken van seizoentafels of dat het nieuw is voor je, ik inspireer je graag, zodat je de moed krijgt om te experimenteren en er op je eigen manier vorm aan kunt geven. Dat kan met materialen uit de natuur, zoals dennenappels, takken en schelpen, met mooie stoffen in kleuren die de sfeer van de tijd van het jaar benadrukken, met zelfgemaakte seizoentafel figuren zoals koning winter en moeder aarde en andere decoratieve elementen. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het proces.

Een seizoentafel voor iedereen

Of je nu een ervaren handwerker bent of net begint, het maken van een seizoentafel is voor iedereen toegankelijk. Met de uitgewerkte patronen en nieuwe ideeën die ik zal delen, kun je je eigen unieke en persoonlijke tafereel creëren. Het is een ontzettend leuke manier om je huis op een heel persoonlijke manier meer sfeer te geven.

De seizoentafel is niet alleen bedoeld voor de herfst

Met de komst van de herfst is het bijna vanzelfsprekend om meer aandacht te besteden aan het creëren van een gezellige sfeer binnenshuis. Een seizoentafel biedt de perfecte mogelijkheid om de schoonheid van de herfst naar binnen te brengen. Maar een seizoentafel is er niet alleen voor de donkere tijd van het jaar. Je kunt er elk seizoen mee naar binnen brengen en je kunt er het hele jaar door van genieten.

Laat je inspireren, ga aan de slag en laat je verrassen door de vreugde en voldoening die het werken aan een seizoentafel met zich meebrengt en de sfeer die je ermee in huis creëert. Als je van de komende herfst en winter een tijd maakt waarin je de donkere avonden gebruikt om nieuwe figuren te maken voor je seizoentafel, dan heb je daar de komende jaren plezier van.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>