.st0{fill:#FFFFFF;}

Een pop is veel meer dan speelgoed 

 mei 17, 2021

door  Inge

Een foto uit de oude doos

Net als elke moeder blader ik weleens door oude foto's. Dat blijft een leuk tijdverdrijf. Vandaag kwam ik daarbij de foto tegen die bovenaan deze pagina staat. Pop Katrijne maakte een slakje van klei. Precies zoals ik op dat moment met mijn dochter deed.

Gelijk met deze herinnering kwamen er ook een heleboel andere naar boven. Want deze pop was een lange tijd een belangrijk deel van veel dingen die we deden. Ze was erbij, ze keer ernaar, ze deed mee. En soms hielp ze me zelfs om het opvoeding licht en leuk te houden.

Katrijne ging haar eigen gang

Als het dan bedtijd was en mijn dochter had geen zin om te gaan omdat ze zoals elke peuter nog laaaaaang niet moe was ;) dan nam ik Katrijne in mijn handen, liet haar in haar ogen wrijven, gapen en vertellen hoe ontzettend moe ze was. Katrijne wilde naar bed, dat was wel duidelijk. En of mijn dochter nu meewilde of niet, Katrijne ging de trap op om te gaan slapen. Elke keer weer gebeurde er hetzelfde. Als Katrijne ging slapen en de trap op klom, dan wilde mijn dochter niets liever dan met haar mee gaan.

Een pop kan zoveel meer zijn dan zomaar een pop

Een pop kan zoveel meer zijn dan speelgoed. Deze pop hielp me lange tijd bij van alles. Bij het knutselen, bij het goed met dieren omgaan, tot het met grote lol naar boven gaan als het bedtijd was.

Het zijn allemaal dingen die ondertussen alweer jaren geleden zijn. Waar de poppen aanvankelijk een gedeelde interesse waren, krijgen ze nu een steeds kleinere rol in het leven van mijn dochter.

Tijden veranderen

Deze lieveling ligt nu vooral nog in de kast. En voor mij heeft het poppen maken ook een behoorlijke transformatie ondergaan sinds die tijd.

Wat vliegt de tijd...

Waar is het nu voor jou tijd voor?

In ons gezin is de tijd van het met poppen spelen voorbij. Hoe is dat bij jou? Misschien heb jij juist behoefte aan een beetje hulp bij de opvoeding?

Of misschien ben je hier juist omdat je zin hebt om te leren poppen maken?

Hoe het ook is, ook jij kunt zo'n mooie en eigenwijze pop maken met een van de online cursussen van Toveren met Naald en Draad.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>