.st0{fill:#FFFFFF;}

Zomerkleren voor pop 

 oktober 4, 2021

door  Inge

Bij een van de laatste waldorfpoppen die ik maakte, duurde het hele proces wat langer dan ik gewend was. Het enthousiasme was er even niet en pop bleef liggen. In eerste instantie een poosje zonder haar. Later met haar maar zonder kleren. Toen ze eenmaal klaar was ging ik stofjes voor de kleren zoeken. Ik maakte een onderbroekje en een groene linnen broek. En pop kreeg slippers. Heuse zomerslippers. Zoals hoort bij een setje zomerkleren.

Maar al met al had het hele proces zo lang geduurd dat er buiten een herfstwind waaide en dat begon het te regenen toen ik eindelijk zover was dat ik een blousje ging maken van een oud zomerblousje van mijn dochter.

Terwijl ik het blousje nog zat te naaien schudde de wind aan de takken van de bomen, vielen de bladeren op de grond en sloeg de regen tegen de ramen.

Het was wel duidelijk: pop zou het met deze zomerkleren koud krijgen. Het was alweer tijd voor een heel andere, lekker warme set. Een set die herfstproef is. Met warme dichte schoenen. Geen korte maar lange mouwen. En een extra vest voor de warmte.

Nog voordat ik dacht klaar te zijn met deze pop is het me duidelijk dat er nog wel wat werk aan de winkel is. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat pop een kou vat ;)

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>