.st0{fill:#FFFFFF;}

Vingerpopjes, super speelgoed voor op reis 

 december 28, 2018

door  Inge

Vingerpopjes kun je in allerlei soorten en maten maken. Je kunt vingerpopjes vilten, breien, haken of naaien. Bij sommige vingerpopjes zit het popje op de top van je vingers, bij anderen steek je juist je vingers in de benen, zodat je ze kunt laten lopen.

Vingerpopjes zijn natuurlijk leuk voor thuis, daarnaast zijn de ook voor de vakantietijd heel handig. Omdat ze zo klein zijn, neem je de popjes gemakkelijk mee, waar je ook heen gaat en welke manier van vakantie vieren je ook kiest. Zo heb je speelgoed bij je waar de kinderen zelf mee kunnen spelen. En bovendien heb je je eigen mini-theater bij je.

Op een regenachtige dag, of gewoon als onderbreking tussen de activiteiten, kun je even samen spelen of een klein toneelstukje opvoeren met de vingerpopjes.

Ook als er zich een probleem voordoet, kun je de popjes als hulptroepen inschakelen. Soms zijn jonge kinderen even moeilijk aanspreekbaar, maar met de tussenkomst van een pop is dat vaak goed op te lossen. Vooral natuurlijk als de pop wat domme grapjes maakt op zijn tijd.

Je kunt hiervoor kiezen voor een handpop of een marionet, maar voor op reis zijn vingerpopjes juist door hun kleine formaat ook heel geschikt.

Vind je vingerpopjes hiervoortocht te klein? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een leuke handpop. Zeker wanneer je het hoofd of de kop heel zacht maakt doordat je weinig vulling gebruikt, kun je een handpop klein opvouwen en bijna net zo gemakkelijk meenemen als vingerpopjes.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>