.st0{fill:#FFFFFF;}

Poppenspel op tv is van alle tijden 

 december 27, 2018

door  Inge

Poppen en poppentheater zijn al vele eeuwen populair volksvermaak. Eerst vooral voor volwassenen, later ook voor kinderen.

Door de jaren heen zijn er dan ook allerlei verschillende poppenspelen op tv geweest. Enkele voorbeelden daarvan zijn Ricky en Slingertje, de fabeltjeskrant en natuurlijk Sesamstraat waarin ook altijd poppen meespelen.

De poppen TV serie Ricky en Slingertje ging over het jongetje Ricky en het brutale aapje Slingertje. De poppen bevonden zich in de handen van het echtpaar Maaike en Rien Baartmans. Maaike deed de stem van Ricky en Rien die van Slingertje.

Bij de Fabeltjeskrant waren er een heleboel verschillende dieren. Alle stemmen van al die dieren werden maar door drie mensen ingesproken: Elsje Scherjon, Frans van Dusschoten en Ger Smit. En wist je dat De Fabeltjeskrant met in totaal 1640 afleveringen het succesvolste Nederlandse kinderprogramma aller tijden was? Het werd ook niet alleen in Nederland bekeken, maar internationaal. Van Zweden tot Japan.

Sesamstraat is nog steeds populair en het is een bewerking van het Amerikaanse Sesame Street, waarbij scenes met poppen en mensen elkaar afwisselen en acteurs en poppen soms ook samen spelen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>