.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zachte pop om lekker mee te kunnen knuffelen 

 december 28, 2018

door  Inge

Een zachte pop is fijn. Voor met name heel jonge kinderen is het lekker als de pop zacht is. Er kan dan lekker mee geknuffeld worden en hij is ook nog eens veel gemakkelijker vast te houden door de kleine knuistjes.

Een zachte pop kun je in allerlei maten en variaties maken. Zo zijn er popjes van nog geen 20 cm voor de allerkleinsten en er zijn grote zachte poppen van meer dan een meter voor grotere kinderen.

Zo’n grote zachte pop kan dienen als een lekker kussen om tegenaan te hangen op de bank, of om lekker mee te kroelen.

Maar een pop is natuurlijk vooral om mee te spelen. Dus of het nu gaan om een klein babyknuffeltje, om vingerpopjes of om een grote pop, een zachte pop voelt prettig aan en zal eerder gekoesterd worden dan een stugge harde pop.

En het grootste voordeel van zachte poppen is natuurlijk dat je ze zelf kunt maken, want dat is ontzettend leuk om te doen. Zo is er dubbel plezier aan de pop. Eerst het plezier van de poppenmaakster en vervolgens het plezier van het kind dat met de pop mag spelen.

Een babypop is heel geschikt om zacht te vullen en als echte knuffelpop te gebruiken.

In de online cursus poppen maken vind je het patroon en de werkbeschrijving voor de babypop die je op de foto hierboven ziet, maar ook voor een heleboel andere poppen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>