.st0{fill:#FFFFFF;}

Een kleine lijs is de perfecte pop voor een peuter 

 december 28, 2018

door  Inge

Veel jonge kinderen voelen een grote aantrekkingskracht tot het spelen met poppen. Maar voor hen is een pop waarvan de kleren uit en aan kunnen wel heel interessant, maar meestal ook nog te moeilijk. Door dan te kiezen voor een lijs met een vast pakje kun je een hoop frustratie tijdens het spelen voorkomen.

Op de foto zie je een popje van 30 cm grootte naar het patroon van de lijs met het vaste pakje uit de online cursus poppen maken. Het patroon is zo gemaakt dat het popje een klein buikje heeft. Net als een echte peuter. Door voor een fleurige stof te kiezen ontstaat een heel vrolijk popje. Dit popje werd er zo eigenwijs van dat ze zelfs in een boom klom.

Het woord lijs betekent letterlijk slungelig en het wordt door veel mensen gebruikt als naam voor een lappenpop. Een lijs is dus niet persé een waldorf pop of zonnekindpop. Maar de zonnekindpoppen zijn natuurlijk wel erg mooi en knuffelzacht en ze zijn bovendien ontzettend leuk om te maken.

Een heel ander voorbeeld van een lijs is de pop op de foto hieronder. Deze pop is voor iets oudere kinderen, omdat ze losse kleertjes heeft en lang los haar. Ook deze pop kun je leren maken in de online cursus poppen maken.

Voor sommige peuters kan dit al heel goed, maar de meeste kinderen zijn hier pas in de kleuterleeftijd aan toe. Dat voorkomt ook dat je als ouder of begeleider alsmaar bezig bent met het aan- of uitkleden van de pop en je kind daardoor zelf amper nog aan spelen toekomt.

Het patroon voor deze pop heb ik zelf ontworpen omdat ik een pop wilde maken die perfect bij mijn dochtertje paste. Sinds het onderdeel is van de cursus poppen maken, zijn er al héél veel van deze poppen gemaakt en er zijn dan ook al heel veel kinderen die met een pop zoals deze spelen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>