.st0{fill:#FFFFFF;}

Wil je graag een zonnekindpop kopen? 

 december 29, 2018

door  Inge

Een zonnekindpop is een zachte pop die gemaakt is van natuurlijke materialen. De pop kan gemaakt worden met verschillende kleuren voor de ogen of voor het haar en de steeds andere kleding van de pop zorgt ervoor dat elke pop een heel eigen karakter heeft. Ook zijn er heel verschillende stijlen mogelijk voor bijvoorbeeld de vormgeving van het gezicht.

Vroeger, toen ik nog een poppenatelier had, maakte ik poppen in alle soorten en maten, maar de meeste waren de zonnekindpoppen van 30 en 40 cm. Dat is een fijne handzame maat voor alle leeftijden.

In mijn winkel waren er altijd wel een paar verschillende poppen te koop.

Naast “gewone” speelpoppen maakte ik ook een aantal bijzondere poppen, zoals Pippi Langkous, Juul (het Belgische stressmannetje) en een pop van de voetballer Marouane Fellaini. Deze bijzondere poppen kon ik soms maken tegen een gewone prijs, maar soms waren ze ook veel bewerkelijker. Het kon namelijk betekenen dat ik voor zo’n pop een nieuw patroon moest maken, dat ik nieuwe technieken moest bedenken en dat ik op zoek moest naar materialen die ik normaal gesproken niet gebruikte. Wanneer dat het geval was dan werd een pop natuurlijk ook wat duurder dan de andere poppen.

Voor alle poppen die ik maakte en maak gebruik ik materialen van hoogwaardige kwaliteit, liefst met een biologische certificering en als het om speelgoed gaat dan ook goedgekeurd voor gebruik bij speelgoed. Ik kies hiervoor omdat het de kwaliteit van de pop ten goede komt en omdat het een zo min mogelijke belasting is voor de wereld waar we in leven.

De voorraad in mijn winkel is ondertussen uitverkocht. Zo heel af en toe maak ik nog een pop die ik daar aanbied. De poppen die ik tegenwoordig maak zijn alleen nog poppen die ik uit mezelf maak. Vaak als voorbeeld voor een nieuwe patroon dat ik ontwerp of een cursus die ik ontwikkel.

Het poppen maken is voor mij een kunstzinnige bezigheid waarbij ik mijn creatieve ingevingen volg. Wanneer ik de vrijheid heb om me over te geven aan het creatieve proces dan komen mijn vaardigheden het beste tot hun recht. Mijn ervaring heeft me geleerd dat op die manier de mooiste dingen onder mijn handen ontstaan. Daarom maak ik sinds een behoorlijke tijd geen waldorfpoppen meer op aanvraag voor kinderen.

Wat ik wel doe is het ontwerpen van nieuwe patronen en daar cursussen bij maken. Zodat ik mijn liefde voor het poppen maken kan doorgeven aan anderen.

Dus: wil je graag zelf een pop maken? Dan ben je hier aan het goede adres.

Kijk op de cursuspagina naar de cursussen die op dit moment beschikbaar zijn en kies er een uit om zelf te ervaren hoe leuk het is.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>