.st0{fill:#FFFFFF;}

Samen poppen maken in de tuin, een fijne herinnering 

 juni 21, 2023

door  Inge

Een jubileum is een moment om te vieren en om herinneringen op te halen

Gisteren zag ik ineens dat het ondertussen 10 jaar geleden is dat ik mijn eerste patroon verkocht. Een patroon dat ik zelf maakte, voor mijn poppenatelier dat toen nog Kleine Katrijne heette.

Mijn atelier begon ik iets eerder, nu bijna 12 jaar geleden. Tijd voor feest dus, maar daarover later meer. 

Zo'n lange tijd poppen maken zorgde ook voor een hoop herinneringen. Vandaag wil ik er een met je delen die speciaal is voor me.

Ooit was dit ons zomerritueel

Het was zomer en warm weer, zoals het ook de afgelopen weken was. Als moeder van een jonge dochter en eigenares van een poppenatelier had ik de perfecte manier gevonden om toch te kunnen werken. Mijn dochter mocht naast me, aan haar eigen tafeltje, ook poppen maken. Net als ik.

Bijna dagelijks brachten we samen de spullen voor het poppen maken naar buiten en later op de dag weer naar binnen.

Op warme zomerdagen zaten we samen in de tuin, omringd door bloeiende salie, lavendel en rozen, begeleid door het vrolijke getsjilp van vogels. En om ons heen zoemden bijen en hommels en fladderden vlinders.

Ik had daar mijn naaibenodigdheden bij de hand en zelf was ik druk bezig met het maken van een nieuwe pop. De zon scheen helder aan de hemel en de sfeer in onze tuin was gemoedelijk.

Samen aan het werk, ieder op zijn eigen manier

Terwijl ik geconcentreerd aan het werk was, had ik een half ook op mijn dochtertje, die op haar manier ook aan het werk was. Ze was van begin af aan gefascineerd door mijn handwerk en had in die tijd een onstuitbare drang om me na te bootsen. Ze kreeg daarom een kleine tafel naast die van mij. Soms lag die vol met speelgoed, soms met kleurrijke stoffen, een speldenkussen en wol.

Ik hoef er maar aan terug te denken, of ik krijg weer een brede glimlach op mijn gezicht. Ze was op dat moment nog te klein om zelf ook poppen te naaien, maar in haar spel deed ze me wel vaak na. Met grote toewijding kon ze mijn naai koffer op tafel zetten en die als naaimachine gebruiken.

Terwijl ik steek na steek aan een pop werkte, zag ik hoe mijn dochtertje naast me op haar eigen manier geconcentreerd aan het werk was. En ondertussen hele verhalen vertelde.

De ware schoonheid van handwerken ligt niet alleen in het resultaat

Deze momenten in de tuin gingen niet alleen over het maken van poppen, maar ook over samen bezig zijn, over het delen van een passie en het doorgeven van een liefde voor handwerk van generatie op generatie.

Ondertussen weet ik dat de ware schoonheid van handwerk niet alleen ligt in het eindresultaat, maar in het gevoel dat het me geeft als ik ermee bezig ben. En in de liefde, de creativiteit en de herinneringen die ermee gepaard gaan.

Dit kleine tafereel in de tuin is een dierbare herinnering die ik altijd zal koesteren.

Ik gun het jou ook om net zulke mooie en hartverwarmende herinneringen te maken als ik en daarom heb ik iets leuks voor je.

Bij een jubileum hoort een jubileum actie

Om te vieren dat ik al 10 jaar lang handwerksters help met het maken van mooie poppen, heb ik een actie bedacht. Een week lang is de online cursus poppen maken voor een wel heel speciale prijs te koop.

Als je wilt leren poppen maken, dan is dit een mooi moment om ermee te beginnen.

Klik hier om maar de actie pagina te gaan en er alles over te lezen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>