.st0{fill:#FFFFFF;}

Knuffie als verjaardagstraktatie op het kinderdagverblijf 

 mei 30, 2022

door  Inge

Het gratis patroon van Knuffie is al duizenden keren gedownload

Al jaren staat het gratis patroon van Knuffie op de website. Klaar om aan te vragen voor wie dit popje wil maken, om uit te proberen of poppen maken iets is wat bij je past.

Eerst stond het lange tijd op de website van mijn poppenatelier met de naam Kleine Katrijne, nu staat het op Toveren met Naald en Draad.

Het patroon is ondertussen duizenden keren aangevraagd en ik krijg regelmatig een email van mensen die het popje gemaakt hebben.

Heel veel leuke reacties

De reacties die ik krijg naar aanleiding van dit gratis patroon zijn heel verschillend.

Een enkele keer is het patroon gebruikt door een juf die het popje met de kinderen van haar klas maakte.

Soms krijg ik een bedankje via de mail en regelmatig ook met een foto van het eindresultaat. Vaak met een uitleg erbij voor wie het popje gemaakt is en soms met een grappige anekdote.

Sommige handwerksters veranderen het patroon naar eigen inzicht en sturen me dan een foto van hun heel eigen eindresultaat. Met een ander mutsje, andere handjes, een gezichtje, of in een heel ander formaat.

Knuffie als verjaardagstraktatie op het kinderdagverblijf

Één keer kreeg ik een wel heel bijzonder berichtje. Van een moeder die niet één popje gemaakt had, maar wel tien! Ze had het patroon van Knuffie gebruikt om tien knuffelpopjes te maken als verjaardagstraktatie op het kinderdagverblijf van haar dochter voor haar eerste verjaardag.

Hiep hiep hoera! Wat een geweldig leuk idee!

Alle Knuffies zaten samen in een mooie rieten mand en ze hadden allemaal een kaartje om hun nek met daarop de naam van het kind en dat ze 1 jaar was geworden. Voor op de website heb ik de tekst op het kaartje overschreven met iets anders, want dat was hoe de moeder van dit meisje, de handwerkster met gouden handen én gouden hart, dit wilde.

Ik vind dit zo’n leuk idee.

Heb jij ook een leuk idee om Knuffie te maken voor een speciale gelegenheid?
Vraag dan nu meteen het patroon zelf ook aan en ga ermee aan de slag.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>