.st0{fill:#FFFFFF;}

Je kunt voor mij de boom in ;) 

 maart 21, 2022

door  Inge

In de lente staan de sierkersen in onze tuin altijd prachtig in bloei. Die bomen vol met lichtroze kleine bloemetjes staan voor mij symbool voor de overgang van de seizoenen en voor het begin van de lente. Het is dan alsof de tuin verandert in een plaatje dat goed zou passen in een sprookje.

Dit jaar kreeg ik ineens een leuk idee toen ik die bloemenweelde zag. Ik pakte een van de poppen die ik op voorraad had, zocht tussen de poppenkleertjes naar een roze broek en een bijpassende roze blouse met een subtiel printje en ik nam de pop met de kleertjes mee de tuin in.

Ik zocht naar een mooie plek tussen de takken waar de pop goed bleef zitten en ik ging weer naar binnen om mijn camera te halen.

Want hoe kon ik deze gelegenheid beter gebruiken dan door dit moois vast te leggen door er een foto van te maken?

Dus: pop mocht voor mij de boom in. Letterlijk. Zodat ik een paar mooie foto’s van haar kon maken.

Het is alweer een heel aantal jaar geleden dat ik deze poppenkleertjes maakte. Toen voor de pop die ik mijn dochter gaf voor haar vierde verjaardag. En het roze kleurt prachtig bij het roze van de bloesem van de kersenboom. En hoewel mijn dochter er ondertussen niet mee mee speelt, komen ze op deze manier regelmatig toch van pas.

De patronen van deze pop én van de kleertjes vind je in de online cursus poppen maken die je kunt kopen via deze website.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>