.st0{fill:#FFFFFF;}

Innerlijk kind werk versterken door je kind te maken en te koesteren 

 maart 15, 2021

door  Inge

Wat is innerlijk kindwerk?

Innerlijk kind werk wint aan bekendheid en populariteit. Bij innerlijk kind werk ga je terug naar gebeurtenissen uit je jeugd. Gebeurtenissen die je gevormd hebben op een zodanige manier dat ze optimaal leven op dit moment, in je volwassen leven, in de weg staan.

Je innerlijk kind - het kind van toen - de liefde, het begrip en de veiligheid bieden die het nodig had is een waardevolle en krachtige manier om je in het hier en nu geliefder, begrepen en veilig te voelen.

Is innerlijke kindwerk voor jou te abstract?

Voor veel mensen is het innerlijk kindwerk enigszins abstract. Het kan dan heel fijn zijn om je innerlijk kind letterlijk vast te kunnen houden en liefde te kunnen geven, het te koesteren in je armen zodat je het veiligheid geeft. Dat kun je doen als je je innerlijk kind namaakt in de vorm van een pop.

Door voor natuurlijke materialen te kiezen en je pop de uiterlijke kenmerken te geven die jij als kind had, krijg je het gevoel dat je je innerlijk kind ook echt in je armen hebt en letterlijk de liefde kunt geven die je zelf tekort kwam. Dat kan heel helend werken.

Betrek het maken van een pop in het proces

Wanneer je het maken van de pop bovendien betrekt bij het proces, kan het je heel veel waardevolle inzichten opleveren. Het is een uitdaging, iets nieuws dat je doet. En bij nieuwe dingen kom je jezelf tegen. Compleet met de pijnstukken die je vanuit je kindertijd nog met je meedraagt. Door een dagboek bij te houden tegelijkertijd met het maken van je innerlijk kind pop, en op te schrijven welke gedachten er allemaal door je heen gaan, kun je heel wat oud zeer helder krijgen en ontrafelen.

Het maken van een pop kan zo een extra dimensie krijgen. Naast het poppen maken en een pop als resultaat hebben om te koesteren, wordt het ook een innerlijk groeiproces. Het werken met je handen en de zachte materialen helpen je om zelf innerlijk te verzachten met wat je daarin in jezelf tegen komt.

Daarnaast kun je het met je handen werken gebruiken als een vorm van meditatie, zodat je je niet verliest in de gedachten en emoties die tijdens het proces omhoog komen, maar je juist goed aanwezig blijft in je lichaam.

Durf je de uitdaging aan te gaan?

In de online cursus poppen maken leer je stap voor stap hoe je een mooie pop kunt maken, een pop die jouw innerlijk kind waardig is. Het maken van een babypop is het meest geschikt voor innerlijk kindwerk. Binnenkort vind je op de cursuspagina een speciale cursus innerlijk kind pop maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>