.st0{fill:#FFFFFF;}

Hobby voor vrouwen: De 10 voordelen van poppen maken op een rij 

 december 29, 2018

door  Inge

Poppen maken is een leuke hobby voor vrouwen. En voor mannen ook natuurlijk, ook zijn die in de minderheid bij mijn cursussen. Ik maak zelf ondertussen al vele jaren poppen en ik blijf het leuk vinden. Veel vrouwen noemen deze hobby zelfs verslavend en ik leg je graag uit waarom, aan de hand van onderstaande punten:

  1. Wanneer je een poppen maakt, dan is elke pop anders. Het is alsof ze allemaal een eigen karakter krijgen terwijl je ze maakt en dat is ontzettend leuk en bijzonder.
  2. Omdat je bij het poppen maken verschillende technieken gebruikt voor het maken van een pop is het een hobby die heel divers is en ooit gaat vervelen.
  3. Hoeveel verschillende technieken je gebruikt is grotendeels afhankelijk van je eigen wensen en je eigen fantasie. Dit is een hobby waar je echt je ei in kwijt kunt.
  4. Elke hobby kost geld. Je hebt er nu eenmaal materialen voor nodig en die moet je aanschaffen. Wanneer je poppen maakt is dat geen “weggegooid geld”. Je kunt de poppen namelijk bijvoorbeeld als verjaardagsgeschenk geven, en daarmee bespaar je juist op je uitgaven. En je kunt ze zelfs verkopen als je dat wilt. Zo kun je met je gemaakte pop weer nieuw materiaal aanschaffen voor het maken van een nieuwe. Er zijn weinig hobby’s waarbij dat zo mogelijk is.
  5. Bij veel hobby’s staat je huis op een gegeven moment vol met je gemaakte werk. Het is je dierbaar omdat je er je ziel en zaligheid in hebt gestopt, dus weggooien doe je niet. Maar op een gegeven moment heb je eigenlijk ook wel voldoende. Wanneer je poppen maakt en een goede bestemming zoekt voor je poppen, dan krijgt je werk toch een mooie plek en hoef je niets weg te gooien.
  6. Er zijn een heleboel verschillende patronen, materialen en technieken te vinden en daardoor kun je eindeloos variëren. Poppen maken wordt nooit saai.
  7. Omdat je eenvoudige poppen en ook moeilijke poppen kunt maken, kun je een steeds betere techniek ontwikkelen.
  8. Je kunt je poppen een heel eigen stijl geven, waardoor ze een heel persoonlijk karakter krijgen. Geen twee poppen zijn hetzelfde.
  9. Poppen maken is een hobby die je grotendeels altijd en overal kunt doen. Wanneer je voor het naaiwerk een machine gebruikt ben je daarvan afhankelijk, maar het kan ook allemaal met de hand. Wanneer je met de trein gaat kun je je poppenmaterialen in een tupperware doos meenemen in de bus of trein en zo kun je zelfs daar aan de slag.
  10. Vroeger was het zo dat er maar op enkele plaatsen in het land een cursus te volgen was en vaak maar één of twee keer per jaar. Met de online cursus van Kleine Katrijne kun je direct beginnen en of het jou nu ’s ochtends of ’s avonds het beste uitkomt, je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je de cursus volgt.

Lijkt het je leuk om poppen te leren maken? Klik dan hier om meer te lezen over deze bijzondere hobby voor vrouwen en voor informatie over de cursus.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>