.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zonnekindpop als valentijnskado… 

 december 29, 2018

door  Inge

Als poppenmaakster kreeg ik soms bijzondere vragen. Of beter gezegd: vragen die ik niet verwachtte. Zo ging ik er lange tijd vanuit dat al mijn poppen als speelgoed zouden dienen. Maar dat bleek toch heel anders te lopen.

Sommige poppen kwamen bij verzamelaars terecht, andere bij een volwassene die zichzelf een pop gunde die ze vroeger niet gehad had. Soms mist iemand een pop van vroeger en mag ik een pop maken die op de herinnering lijkt en soms werd me gevraagd om een pop te maken van een idool.

Een enkele keer gebeurde het dat een pop cadeau gegeven werd aan een geliefde. Bij wijze van valentijnskado of verjaardagskado, of gewoon als heel speciaal extraatje.

Nina was zo’n pop. Nina is 30 cm groot en ze heeft een klein eigenwijs neusje. Ze heeft mooie donkere ogen en ze lang bruin haar dat ze los draagt. En hoewel ik me bij het maken echt had ingebeeld dat er met haar gespeeld zou worden, was me wel duidelijk dat ze met veel liefde gekozen was als heel speciaal geschenk voor een heel speciaal iemand. En wat vind ik het dan mooi als ik daaraan met mijn werk een beetje mag meehelpen.

En ja, zo’n pop met een roze-rode jurk, ik snap wel dat het past bij een liefdesgeschenk :)

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>