.st0{fill:#FFFFFF;}

Een plek waar vast en zeker kabouters wonen 

 december 28, 2018

door  Inge

Een betoverende plek in het bos

Gisteren bracht ik een bezoek aan het bos. Het was een heerlijke nazomerse dag en de zon scheen. Temidden van een groepje wilde eiken op een heuveltje ontdekte ik een bijzondere plek. Je kent ze wel, die betoverende plekjes in het bos. Er stond een aantal boomstronken waar paddenstoelen omheen groeien en in de stronken deelden spinnenwebben en kleine plasjes water de ruimte die er was. Het zag eruit alsof het een plaatje was dat recht uit een sprookjesboek kwam.

Toen ik daar rondliep kon ik niet anders dan denken aan het popje waarmee ik nu bezig ben. En wat vond ik het jammer dat ik het popje niet bij me had. Ik had er graag een mooie foto van willen maken. Het plekje, met zijn oude knoestige boomstronken, voelde als een echt kabouterplekje. Soms kom je ze zo tegen in het bos.

Een onvervulde wens en een grijze herfstdag

Ik dacht eraan om vandaag terug te gaan en alsnog die foto te maken, van schattige kabouter bij de mooie boomstronk. Maar het weer werkt vandaag helaas niet mee. De nazomerse dag van gisteren heeft plaatsgemaakt voor een grijze herfstdag, met stortbuien en harde wind. Slechts een klein sprankje zonneschijn toverde vanochtend een regenboog tevoorschijn. Ook dat is mooi! Maar het was geen weer voor een fotosessie met kabouterpopjes in het bos.

Zal de zon zich binnenkort weer laten zien?

Maar wie weet, misschien zal de zon binnenkort opnieuw haar stralen laten zien. En als dat gebeurt, zal ik niet aarzelen en meteen terugkeren naar het bos om die foto die ik in gedachten had alsnog te maken. Zodat ik het beeld van het kabouterpopje bij de betoverende boomstronk kan vereeuwigen.

En als de zon zich niet laat zien, dan is het ook maar zo. Dan zal ik een ander prachtig plekje gaan zoeken voor mijn kabouter. Hij zal hoe dan ook een tijdlang op de seizoentafel mogen wonen, waar hij zijn eigen magische wereld kan creëren.

De kabouter krijgt binnen zijn eigen betoverende plek

Ik vind het altijd leuk om me tijdens een wandeling door het bos te laten verrassen en inspireren door wat ik er tegenkom. De ontdekking van zo'n kabouterplekje brengt me dichter bij de natuur en het geeft me een creatieve impuls en nieuwe ideeën voor hoe ik de seizoentafel binnen kan vormgeven.

Thuis op de seizoentafel kan mijn kleine kabouterpop ons in elk geval warm en droog betoveren, ook als het weer zo bar en boos is dat we er een keer niet op uit willen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>