.st0{fill:#FFFFFF;}

Een bijzondere naam voor de Pop van Pien 

 januari 2, 2023

door  Inge

De moeder van Pien ging op zoek naar een patroon en naar spullen om de pop te maken.

Stof voor de huid, wol om te vullen, borduurgaren voor de ogen en mond en wol voor de haartjes, ze zocht het allemaal bij elkaar. En toen ging ze aan de slag.

Ze knipte uit de stof delen voor het hoofd, de romp, de armen en de benen. En ze naaide ze allemaal in elkaar. Daarna maakte ze eerste het hoofd, toen vulde ze de armen en de benen met wol, en als laatste de romp. In de buik deed ze wat lavendel zodat de pop altijd lekker zou ruiken.

Vervolgens naaide ze alle stukken aan elkaar, ze borduurde de ogen en een mond, ze maakte het haar en toen was haar pop klaar.

Voor de pop zocht ze een bijzonder plekje en ze vond een oude koffer om haar in te doen. Zo zou Pien de pop nog niet zien, tot de grote dag van haar verjaardag, waarop ze de pop als cadeau zou krijgen.

Piens moeder wist dat de pop een bijzondere naam zou gaan krijgen, maar er was maar één meisje dat haar die naam kon geven. En dat was Pien.

En zo kwam het dat de pop die eerste tijd nog geen echte naam had en De Pop van Pien werd genoemd.

P.S.
De Pop van Pien is gemaakt naar het patroon van Lisa, de lijs van 30 cm uit de Cursus Poppen Maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>