.st0{fill:#FFFFFF;}

Deze speciale wens liet ik graag in vervulling gaan 

 april 3, 2019

door  Inge

Speciale klanten hebben speciale wensen

De meeste klanten voor wie ik poppen maakte toen ik dat nog voor klanten deed, kozen voor een standaard waldorf pop.  En daar zijn ze dan ook heel tevreden mee. Maar zo af en toe was er iemand die een speciale wens had en me de vraag stelde of ik daar wat mee kon. 


Zo´n wens kon van alles zijn. Zo maakte ik eens het Belgische stressmannetje na, de voetballer Fellaini en de babypop uit de cursus ontstond ook na een vraag van een klant.

Kleiner dan anders

Eén keer was de wens om niet één maar meerdere poppen te maken, en wel in een kleiner formaat dan gebruikelijk. Zo´n 20 cm groot. Of beter gezegd: klein.


Het was een beetje priegelen omdat alles wat kleiner was, maar verder is het proces van het poppen maken bij een kleiner waldorfpopje niet anders dan bij een grotere pop. Ik had er dan ook gewoon het patroon van de lijs uit de online cursus poppen maken voor gebruikt, maar dan verkleind met behulp van de scanner van 30 cm naar 20 cm.

Deze klant was niet zomaar een klant

Je kent het vast, dat je kind (of kleinkind) iets wil, maar dat het echt niet kan. Wat doe je dan?

Ik zal je vertellen wat er aan de hand was en wat ik deed.

Mijn dochter was op dat moment nog klein en ze wilde liefst elk uur van de dag met haar vriendjes en vriendinnetjes spelen. Dat kon natuurlijk niet. Soms ging het niet omdat er iemand niet thuis was, soms gewoon omdat ze geen zin hadden.

Mijn dochter bedacht daar een heel creatieve oplossing voor.

De kleine slimmerik.

Een pop van alle kinderen uit de straat

Ze vroeg me of ik van alle kinderen uit de straat een pop wilde maken. In een klein en handzaam formaat, want dat vond ze op dat moment het fijnst om mee te spelen. Zij was dus de "klant" van bovenstaande vraag.

Ik vond dat een leuk idee. Het patroon van de lijs ging op de printer en ik verkleinde het tot ik er popjes van kon maken die ongeveer 18 cm groot waren.

Die popjes gaf ik vervolgens de kenmerken van de verschillende kinderen uit de straat. Het popje van mijn dochter zelf kreeg blauwe ogen en lang blond haar. Een buurjongen bruine ogen en kort bruin haar. En een meisje van een straatje verderop waar ze ook vaak mee speelde kreeg een getinte huidskleur, donkerbruine ogen en heel donkerbruin haar.

Zo kon ze voor haar gevoel met ze spelen als ze dat wilde, zelfs als die kinderen er niet bij waren.

Liet jij ook weleens zo´n speciale wens in vervulling gaan?


Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>