.st0{fill:#FFFFFF;}

Deze kattenknuffel of knuffelkat is superleuk om te maken 

 mei 10, 2024

door  Inge

Maak je eigen kattenknuffel met deze stap-voor-stap handleiding

Ben je dol op katten en op zoek naar een leuk handwerkproject om je creativiteit te uiten? Dan is deze kattenknuffel een mooi project.

Hieronder leg ik je uit hoe je dit doet en in de video zie je een stap voor stap uitleg om je eigen kattenknuffel te maken.

Wat heb je nodig?

  • Zachte knuffelbare stof in de kleur(en) van je keuze
  • Naald en draad (of een naaimachine)
  • Vulling voor de knuffel (bijvoorbeeld fiberfill)
  • Knopen, borduurzijde of speciale ogen voor poppen om de ogen te maken en borduurzijde voor de neus.

Stap 1: Bekijk de video-tutorial en maak het patroon

Bekijk als eerste de video-tutorial die je hieronder ziet. In de video zie je gedetailleerde stap-voor-stapinstructies, zodat je weet hoe je de knuffel kunt maken en je kunt het bijbehorende patroon bestellen of met behulp van de uitleg je eigen versie van het patroon van deze kattenknuffel tekenen.

Stap 2: Leg het patroon op stof

Leg de verschillende onderdelen van het patroon voor de kattenknuffel op stof, zoals de kop, de oren, het lichaam, de poten, en de staart. Je kunt voor deze knuffel zelfs kiezen om het patroon van de vacht van je eigen kat na te maken, zodat je een heel persoonlijke knuffel krijgt.

Stap 3: maak de ogen en de neus

Maak voor je alles in elkaar gaat naaien eerst de ogen en de neus aan de kop. Als je dat nu doet dan kun je er nog goed bij en als je kiest voor borduren of appliceren, dan is het eenvoudig om de draaduiteinden weg te werken.

Stap 4: Naai alles aan elkaar

Nu heb je alle delen klaar om je kattenknuffel in elkaar te zetten, dus dat kun je nu gaan doen. Laat een opening open om je knuffel te vullen.

Stap 5: Vul de knuffel

Dan is het tijd om je knuffel te vullen met de vulling naar keuze. Zorg ervoor dat je de knuffel gelijkmatig vult, zodat hij mooi stevig aanvoelt en zijn vorm behoudt.

Stap 6: Maak de laatste opening dicht om je kattenknuffel af te maken

Maak je kattenknuffel helemaal af door de vulopening dicht te naaien.

Stap 7: Geef je kattenknuffel accessoires

Voeg eventuele laatste details toe, zoals geborduurde strepen op de vacht, snorharen of een strik om de nek. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je knuffel een uniek en persoonlijk meesterwerk.

Met deze stappen en de begeleiding van de video-tutorial hierboven kun je je eigen kattenknuffel maken. Het is een heel leuk project dat je helemaal aan je persoonlijek wensen kunt aanpassen.

Wil je wél een kattenknuffel zoals deze, maar lukt het je niet om zelf het patroon te tekenen of zou je dat in het Nederlands willen kunnen kopen?
Laat het me dan weten in een reactie onder deze video. Als er veel vraag is, maak ik een patroon met video tutorial voor jullie.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>