.st0{fill:#FFFFFF;}

De beste yoga bolster maak je zelf 

 november 30, 2023

door  Inge

De beste yoga bolster heeft deze kenmerken

De beste yoga bolster is er een die precies past bij jouw lichaam en de oefeningen die je doet. Het formaat van een bolster werkt het prettigst als het precies juist is. Om aan die juiste maten te komen, kun je het best eerst wat bolsters uitproberen, bijvoorbeeld op je yoga school. Weet je welke bolster(s) je fijn vindt en welke het best voor je werkt, neem dan de maten op.

Als je je eigen bolster maakt, dan kun je die exact naar jouw favoriete maten maken. Je kunt ze rond maken, vierkant of rechthoeking, net wat jij wilt.

Zo maakte ik mijn bolsters

Mijn bolsters maakte ik rond. Ik maakte er verschillende in verschillende maten en vormen. Een aantal daarvan kun je op de foto zien. Van het type meditatiekussen maakte ik uiteindelijk 5 kussens, in 3 verschillende maten. En ik maakte daarnaast 2 grote ronde bolsters. In diep roze, middenbruin, lila en ongebleekt linnen.

Ik maakte daarvoor per kussen eerst een binnenhoes van een stevige katoenen stof en die vulde ik met boekweitkaf. Boekweitkaf of boekweitdoppen (dat is hetzelfde) voor een bolster kun je het best bij een groothandel kopen, of in elk geval in een grotere verpakking dan de kleine bijvul verpakkingen voor meditatiekussens die je op veel plaatsen vindt. Je kunt het bijvoorbeeld bestellen bij De Zuidmolen, gewoon online via hun webshop.

Nadat ik het binnenkussen af had, maakte ik er een mooie hoes voor. Mijn favoriete kussens en bolsters staan niet op deze foto. Zij hebben wel dezelfde vormen, maar een andere stoffen hoes. Ik gebruikte daarvoor fluweel van biologische kwaliteit van C. Pauli. Deze stof kocht ik al lang gelden bij Pure Coverz. Helaas is ze niet meer in de collectie, maar ik ben er maar wat blij mee. Fluweel is een heerlijk zachte stof en het voelt heel fijn aan. Ik ben fan.

Wat voor bolsters vindt jij fijn? Wat voor vormen en maten hebben jouw voorkeur?

Vond je dit artikel fijn en vind je het leuk om regelmatig een handwerkidee in je inbox te ontvangen?

Meld je dan rechts of onderaan deze pagina aan voor het gratis patroon.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>