.st0{fill:#FFFFFF;}

Een spiegelei van vilt voor in de speelkeuken van je kind 

 juni 28, 2023

door  Inge

Een spiegelei van vilt maak je in een handomdraai zelf

Als je jonge kinderen (of kleinkinderen) hebt, dan ken je het vast wel dat ze een speelkeukentje hebben en graag met eten spelen in dat keukentje. Daar is vanalles voor te koop, maar het is veel leuker om het zelf te maken.

Het maken van een spiegelei van vilt is eenvoudig. Zo eenvoudig zelfs, dat je kind het misschien al zelf kan.

Kijk maar naar deze video:

Stap 1: zoek de materialen bij elkaar

Wat heb je nodig?

Voor het maken van dit vilten ei heb je wit en geel wolvilt nodig. Zorg ervoor dat je vilt van goede kwaliteit gebruikt, zodat het stevig genoeg is om zijn vorm te behouden. Van echte wol dus. Daarnaast heb je een klein plukje wol nodig om de dooier te vullen. Daarnaast heb je naald en draad nodig om de dooier aan het eiwit te naaien.

Als je alles bij de hand hebt, ben je klaar om te beginnen.

Stap 2: Maak het eiwit

Neem een stuk wit wolvilt en knip het in de vorm van het eitwit van een gebakken ei. Je kunt een sjabloon maken als je twijfelt of het goed gaat, maar je kunt ook uit de vrije hand knippen. Maak je ei niet symmetrisch maar geef het een eigenwijze vorm, zoals een echt ei er in de pan uit kan zien. Als je kiest voor een goede kwaliteit wolvilt hoef je de randen niet af te werken.

Stap 3: Maak de dooier

Voor de dooier knop je een cirkel uit het gele wolvilt in een formaat dat net iets grote is dan een echte dooier. Leg dat op het eiwit dat je al knipte op de plaats waar je het wilt hebben. Neem dan naald en draad en naai de dooier voor een deel aan het eiwit. Neem vervolgens een klein plukje vulwol en vorm het tot een kleine platte bal. Doe de vulwol tussen het eiwit en het eigeel en naai het eigeel nu rondom vast aan het eiwit.

Stap 4: Voeg details toe

Wil je jouw vilten spiegelei nog specialer maken? Dan kun je extra details toevoegen, zoals het naaien van wat extra steken op het eiwit om de textuur van een gebakken ei na te maken. Of je kunt met zwart garen kleine "peperkorrels" op je ei naaien. Je ziet: zelfs van vilten ei kun je een heel persoonlijk project maken, waarin je je creativiteit kunt uiten.

Stap 5: Geniet van je vilten spiegelei

Als je vilten spiegelei klaar is, is het klaar om het te introduceren in de speelkeuken van je kind of kleinkind. En het is extra leuk dat je ongetwijfeld je zelfgemaakte ei geserveerd krijgt als je kind ermee speelt.

Stap 6: Maak ook een kleine versie

Als je naast een ei in gewoon formaat ook nog een ei in het klein maakt, dan kunnen je kind en zijn of haar pop samen gebakken ei eten. Hoe leuk is dat?

Stap 7: Meld je aan voor meer leuke ideeën

Hou je van handwerken en wil je leuke ideeën ontvangen in je inbox?

Meld je dan aan voor het gratis patroon van het knuffelpopje

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>