.st0{fill:#FFFFFF;}

Rokje haken voor mijn dochter met schattige bloemetjes (met video) 

 januari 2, 2023

door  Inge

Ik kijk vaker rond naar nieuwe ideeën dan dat ik eraan kan beginnen. Eén van mijn wensprojecten is een rokje haken voor mijn dochter. Heerlijk lijkt me dat. Vrij eenvoudig, want rechttoe rechtaan en tegelijkertijd kun je er vaak van genieten omdat het door het huis huppelt. Wat wil je nog meer?

Nu had ik al wel gehaakte rokjes langs zien komen die ik leuk vond, maar toen ik een gehaakte deken van Vonnes creaties zag met een super schattige bloemetjesrand, wist ik: dit gaat hem worden.

Voor nu bewaar ik de tutorials even hier op de website, voor jou als inspiratie en voor mezelf zodat ik het terug kan vinden zodra ik eraan wil gaan beginnen.

De uitleg van Vonne gaat dus om het haken van een deken en ik zet hieronder alle video’s weg, zodat je van begin tot eind kunt kijken. Het rokje zelf moet ik er nog van afleiden, maar misschien kun je dat ook zelf en heb je daar mijn hulp niet bij nodig. Heb je mijn hulp wel nodig, laat het me dan weten in een reactie onder dit artikel, dan weet ik dat er werk aan de winkel is ;)

Vonnes kleuren zijn niet helemaal de kleuren van mijn dochter, maar dat wordt dus bij het uiteindelijke rokje gewoon anders.

Hier is eerst video 1, zoals ik al aangaf gaat de tutorial niet over een rokje maar over een deken, een chevron deken om precies te zijn.

Dan video 2 waarin ze uitlegt hoe de tussenrand haakt.

Daarna komt video 3, waar ze begint met de bloemetjes randen.

En tot slot video 4:

Met dank aan Vonnes Creaties voor het maken van de video’s!

Als het zover is dat ik eraan toe kom om het ook echt te gaan maken, dan zal ik daar zeker ook weer over schrijven op dit blog.

Laat je het me weten als je iets met dit beetje inspiratie van me gaat doen?

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>