.st0{fill:#FFFFFF;}

Kussenhoes haken van vasten: leuk, simpel en met een stoere look 

 februari 28, 2023

door  Inge

Kussenhoes haken als beginnersproject

Een kussenhoes haken van vasten is een leuk beginnersproject waar je bovendien een bruikbaar resultaat aan over houdt. Wie wil dat nou niet?

Voor dit kussensloop gebruik ik baby merino van drops, de mix, in de kleur met nummer 39. De naam van die kleur is paarse orchidee, het is een mooie zachte lila.

Omdat ik mijn kussensloop graag wat dikker wil, kies ik ervoor om met drie draden tegelijk te haken.

Ik heb van dit project ook een korte video gemaakt, waarin je kunt zien wat de stappen zijn. Onder de video leg ik ze verder uit.

Zo maak je deze gehaakte kussenhoes

Als eerste maak je een lus als eerste steek of opzetsteek. Wil je je kussenhoes net als ik dik en bulky en heb je ook te dunne wol daarvoor, dan kun je er net als ik voor kiezen om met drie draden tegelijk te haken.

Let wel: met meerdere draden tegelijk haken is wel iets lastiger dan met één tegelijk, dus ben je echt beginnend haker, dan kun je beter kiezen voor één draad tegelijk om mee te haken.

Daarna pak je je haaknaald erbij, die steek je door de lus en je trekt de lus aan. Dan ben je klaar om te beginnen.

Haak vervolgens een ketting van lossen. E die ketting maak je twee maal zo lang als de breedte van het kussensloop moet worden. Als die ketting lang genoeg is, haak je er nog 2 steken bij.

Dan is het tijd om je werk om te draaien en de eerste toer met vasten te gaan haken. Hiervoor sla je twee steken over en steek je in de volgende steek in. In die steek haak je je eerste vaste.

Dan steek je weer in de volgende steek in en daarin haak je weer een vaste. En zo ga je door.

Wanneer je aan het einde van je toer gekomen bent, draai je je werk weer om, haak je opnieuw twee lossen (die tellen als eerste steek voor de nieuwe toer) en daarna maak je weer een steek in de onderliggende steek zoals je eerder ook al steeds deed.

Nu blijf je vasten haken, heen en weer, net zo lang tot je haakwerk de hoogte van je kussen heeft.

Daarna kun je de lap die je hebt aan twee van de randen aan elkaar gaan haken. Ook daarvoor kun je vaste gebruiken. Je kunt hem natuurlijk ook dicht naaien, als je dat fijner vindt.

En tot slot naai je een rits in de opening die overbleef.

En voila, dan is je kussenhoes van vasten klaar voor gebruik. In de hangmat, zoals bij mij, op de bank, in je favoriete stoel of waar dan ook.

Ik wens je heel veel plezier met het maken van dit kussensloop!

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>