.st0{fill:#FFFFFF;}

“Als ze maar niet in haar vingers naait!” 

 oktober 5, 2020

door  Inge

“Dat ziet er wel heel moeilijk uit”, zegt ze terwijl ze naast me staat en kijkt hoe ik het blousje voor deze pop zit te naaien. “Het is elke keer net alsof je in je vinger naait!”

Die opmerking zorgt ervoor dat ik in gedachten ineens zo’n 40 jaar terug ga in de tijd. Me in de woonkamer waan waar ik opgegroeid ben. De woonkamer waar mijn moeder naaide en waar ik maar al te vaak keek als ze bezig was. Ik dacht precies hetzelfde: “Als ze maar niet in haar vinger naait!” Grappig toch hoe dat soort dingen zich kennelijk herhalen.

Herken je dat? Heb jij ook weleens dat je iets doet of hoort en dat er dan ineens een herinnering boven komt drijven? Ik ben benieuwd.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>