Cursus poppen maken

De liefste pop maak je zelf

Online cursus met patronen en werkbeschrijvingen om te leren poppen maken – Je kunt direct beginnen!

Jubileum actie

In deze cursus leer je alle technieken
zodat ook jij van die mooie poppen kunt maken.


Met deze cursus poppen maken kies je voor…

duidelijke uitleg

Een duidelijke stap-voor-stap uitleg met veel detailfoto’s voor een duidelijke weergave. De aanwijzingen zijn goed te volgen, ook als je beginner bent.

Benodigdheden op een rij

Je vindt er een lijst met gereedschappen, een lijst met benodigde materialen en een lijst met adressen waar je alles wat je nodig hebt kunt kopen.

Downloadbaar

Alle patronen zijn in handig pdf formaat zodat je ze gemakkelijk kunt downloaden en uitprinten.

Geen gepuzzel

Voorkom eindeloos gepuzzel en verknipt materiaal. Omdat alles tot in detail is uitgelegd, hoef je niet zelf uit te zoeken hoe iets moet, het is direct duidelijk.

Direct beginnen

Direct na aanmelding krijg je je inlog gegevens en je kunt dus meteen beginnen. Ideaal voor als je enthousiast bent en gelijk aan de slag wilt.

Overal te volgen

Dit is een online cursus. Je kunt de cursus dus doen waar en wanneer het jou het beste uitkomt. (Zelfs als je op vakantie gaat naar de andere kant van de wereld.)

Van deze poppen vind je alle informatie

Knuffie

Met het maken van Knuffie maak je kennis met de basistechnieken van het poppen maken. Knuffie is geschikt voor de allerkleinsten, maar ook de meeste grotere kinderen vinden dit nog een leuk popje om mee te spelen of te knuffelen. In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Wally

Als je Wally maakt leer je hoe je een echt zonnekind poppenhoofd maakt. Je leert ook andere technieken, zodat je stap voor stap toewerkt naar het maken van een pop die aan- en uitgekleed kan worden.
Wally is het meest geschikt voor een dreumes.
In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Saar

Met Saar verbeter je de basistechnieken en je leert eenvoudige technieken om je pop haar te geven.
Saar is de peuter en jonge kleuter op het lijf geschreven. Ze is goed te gebruiken in een rollenspel. En de vaste kleren zorgen dat het jonge kind niet gefrustreerd raakt omdat aan- en uitkleden niet lukt.
In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Katrijne

Bij het maken van de lijs leer je hoe je je pop een echt stevige nek geeft terwijl die toch mooi smal blijft, hoe je de vormen van het gezicht nog sprekender maakt en je leert twee manieren om haren te maken bij je pop die bijna echt lijken. Het patroon is er voor een pop van 30 cm en voor een pop van 40 cm.
De lijs is met name geschikt vanaf de kleuterleeftijd.
In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Baby Roosje

Baby Roosje is een babypop. Ze is net zo groot als een echte baby en ze kan aan- en uitgekleed worden.
Ze kan zowel zacht als stevig gevuld worden en ze heeft beweegbare armen en benen. Daardoor is ze ideaal om het moederschap na te spelen. Gewoon omdat dat leuk is of om na te bootsen als er net een een klein babybroertje of zusje in het gezin is gekomen.
In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Dit alles bij elkaar krijg je nu voor slechts 39,95 euro!

Binnen een kwartier na aanmelding ontvang je een e-mail
met je inloggegevens en een link naar de Handwerk Academie

Dit zeggen anderen over deze cursus

-Marian

Ik heb alle boeken gekocht die ik kon vinden over zonnekindpoppen maken.
Maar jouw cursus is het meest compleet en geeft de beste uitleg.
En wat fijn dat er zoveel foto’s in staan!

-Heidi

Je uitleg is echt fantastisch!
Ik vind het erg gemakkelijk te volgen, terwijl ik normaal juist erg slecht ben in het volgen van praktische handleidingen.

Mijn verhaal over hoe je liever niet leert hoe je poppen maakt…

Inge Schuurmans

Poppenmaakster

"Toen mijn dochtertje geboren werd wist ik al snel dat ik dolgraag zelf een pop voor haar wilde maken. En ik wilde dat het één van de mooiste poppen van de hele wereld zou zijn. Een zonnekindpop.

Ik kocht patronen en miste een duidelijke uitleg over hoe de pop te maken. Ik kocht boeken en vond de patronen steeds toch niet naar mijn zin. Het werd een ware queeste.

Ik moest en zou het ideale poppenpatroon, de beste technieken en de mooiste stoffen vinden om de mooist mogelijke pop te kunnen maken.

Nadat ik een berg stof verknipt had, een heleboel geld uitgegeven had en een reeks poppen gemaakt had die niet naar mijn zin was, besloot ik dat het anders moest.

Ik kwam tot de ontdekking dat dat wat ik wilde maken, nog niet bestond. En ik besloot mijn eigen patronen te gaan ontwerpen."

Wat was ik trots toen het me eindelijk lukte! :)

Ik combineerde wat ik leerde toen ik de opleiding deed tot vrije school juf met mijn jarenlange naai- en handwerkervaring. Ik puzzelde en probeerde, keer op keer opnieuw. Net zolang tot…

het eindresultaat een prachtige lijs was met lange lichtblonde haren, net als mijn dochtertje. Een pop van 40 cm groot met beweegbare armen en benen. Met echte voeten. In de verhoudingen zoals ik die mooi vind. Gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit.

Ik was op slag verliefd! En mijn dochtertje ook toen ze de pop voor haar verjaardag kreeg :)

Eén cursus waarmee je alle patronen krijgt
en alle technieken leert

Opnieuw stond ik voor een uitdaging. Ik besloot een cursus te maken waarmee iedereen die dat wil kan leren poppen maken.

 1. Je krijgt de patronen waarmee je een zonnekindpop kunt maken, zoals jij het wilt;
 2. Met per pop een duidelijke stap voor stap werkbeschrijving, compleet met heel veel detailfoto's;
 3. Je kunt kiezen voor een pop met een vast pakje;
 4. Of voor een pop die aan en uitgekleed kan worden;
 5. Je kunt zelf kiezen of je één pop maakt, of alle verschillende soorten;
 6. Je kunt zelf kiezen of jouw pop lief wordt of juist stoer;
 7. Jij bepaalt wat voor haar de pop krijgt;
 8. En je kiest de kleren die bij jouw ideale pop passen;
 9. Je vindt alle informatie die je daarvoor nodig hebt bij elkaar;
 10. Zo kun je de pop maken die het beste past bij je persoonlijke wensen;
 11. En je kunt dit zo vaak herhalen als je zelf wilt, met hetzelfde patroon, of met een van de andere patronen;
 12. Je vindt zelfs aanwijzingen hoe je een patroon kunt veranderen zodat het helemaal aan jouw wensen voldoet.

Dit zeggen anderen over deze cursus

-Hannah

Wat een mooie en duidelijke website, mijn complimenten!

-Jane

Ik zag bij één van mijn Facebook vriendinnen dat zij een zonnekindpop had gemaakt.
Die vond ik zo ontzettend leuk!!
Met jouw cursus leerde ik dat ook!

Fijn voor je kind

Bij het poppen maken combineer ik mijn jarenlange handwerkervaring met de kennis die ik opdeed tijdens mijn opleiding voor kleuterjuf aan de vrijeschool pabo.

De technieken die ik je leer helpen je om de beste poppen te maken voor eindeloos veel speelplezier.

Zo dat de poppen fijn zijn om mee te spelen, er mooi uitzien en goed en stevig in elkaar zitten, zodat ze lang mee gaan.

Meld je nu aan en ontvang de volgende bonussen

Bonus #1
De mini-cursus “Maak je Ideale Patroon”

Direct na aanmelding ontvang je óók toegang tot de mini-cursus “Maak je Ideale Patroon” waarin je 3 verschillende technieken leert om bestaande patronen zo aan te passen dat ze precies aan jouw persoonlijke wensen voldoen.

Bonus #2
Geef je pop knieën, ellebogen, een navel en billen

Je krijgt bovendien toegang tot de video’s waarin je ziet hoe je je pop knieën, ellebogen, een navel en billen kunt geven.

Bonus #3
Patronen voor kleertjes voor de lijs voor eindeloos speelplezier.

 •  Een jurk – door met de stofjes te variëren en te kiezen voor een korte danwel lange mouw heb je eindeloze variatiemogelijkheden
 • Een shirt – sportief van tricot of netjes van een mooie katoenen stof
 • Drie verschillende broeken – een legging, een pofbroek en een lange broek met omslag (en die laatste kun je natuurlijk ook maken zonder omslag)
 • Een overgooier
 • 2 paar schoenen, namelijk stevige stappers en ballerina’s
 • En natuurlijk ook voor een onderbroek

Deze patroontjes vind je er zowel voor de kleine lijs als voor de grote lijs, compleet met een eenvoudige handleiding hoe je ze kunt maken.


Bonus #4
Leer hoe je details maakt door te vilten
(compleet met een extra patroon)

Anna is een meisjespop van 50 cm met een heleboel details die andere handgemaakte poppen niet hebben.

Ze heeft een echte neus (met neusgaten), lippen en een kin. Mooie ronde knieën en ellebogen en als je wilt geef je Anna ook een navel en billen. Ze heeft zelfs echte haren!

Anna is 50 cm groot en ze ziet er niet alleen anders uit dan alle poppen die je tot nu toe tegen kwam, ze voelt ook een beetje anders. Dat komt omdat ze niet gevuld is met, maar gevilt van wol. Dit is een heel andere manier van poppen maken en dat zorgt dat je een prachtig gedetailleerde pop kunt maken.

Bonus #5
Kabouterfamilie voor op de seizoenstafel

Deze schattige kabouters zijn wat anders gemaakt dan de knuffelpoppen zodat ze zelfstandig kunnen staan. Ze hebben daarvoor een frame van metaaldraad in hun lichaam. Dat maakt dat ze niet zo geschikt zijn voor heel kleine kinderen om mee te spelen.

Ze zijn erg leuk voor wat grotere kinderen, voor op de seizoenstafel of voor bij een tafelspel.

Bonus #6
Elly, de stoffen vriendin van Barbie

Elly is stevig gevuld en haar kleren kunnen aan en uit. Ze is net zo groot als haar wereldberoemde vriendin Barbie. Haar lange haren zijn gemaakt van dun breigaren.

Elly’s armen en benen scharnieren, ze is een zogenaamde ledematenpop.

Met deze pop leer je opnieuw een andere techniek die je ook bij andere patronen kunt toepassen als je wilt.

Dit zeggen anderen over deze cursus

-Thea

Ik heb alle boeken die er zijn over poppen maken in de kast staan.
Maar zo duidelijk als jouw cursus is er geen één!
Mijn poppen zijn nu een stuk mooier dan eerst.

-Noëlle

Mooie cursus en werk!
Heel erg bedankt Inge!

And keep up with the beautiful work!!!

Speciale aanbieding

De waarde van de cursus zelf is bijna 200 euro

De waarde van alle Bonus patronen bij elkaar, compleet met de werkbeschrijvingen erbij
is bij elkaar meer dan 225 euro

De totale waarde van alles wat je krijgt is dus 425 euro

Ontvang nu dit alles voor de kleine investering van slechts 39,95 euro

Let op: dit aanbod is tijdelijk

Omdat ik al 10 jaar lang handwerksters help met het leren poppen maken,
is er tijdelijk een speciale jubileum actie.

ALLEEN NU, TIJDENS DE JUBILEUM SALE, DOE IK JE DIT BIJZONDERE AANBOD

Dit is wat je krijgt als je nu bestelt

 •  Een heel jaar lang toegang tot de ledenwebsite en tot alle informatie van deze cursus die daar op staat, mét de bonussen zoals op deze pagina vermeld.
 • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt.
 • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt
 • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee
 • Dit alles zónder extra kosten!

Meer dan 1.000 cursisten gingen je al voor!

Twijfel je?

Het is echt heel erg leuk om een pop te maken voor je dochter of kleindochter of voor je zoon of kleinzoon. Een pop wordt vaak een echte vriend of vriendin die overal mee naartoe gaat. Bij het maken van die pop zou je daar al alle voorpret voor moeten voelen. Je wilt toch niet dat je tijdens het maken van je pop je vooral gefrustreerd voelt omdat het niet lukt zoals je graag zou willen?

Achteraf bekeken vind ik het erg zonde van al het materiaal, alle tijd en alle energie die ik in deze zoektocht gestopt heb. Gelukkig lukte het me om toch uiteindelijk die pop te maken die ik graag wilde maken… maar ik heb wel handwerkervaring sinds mijn jeugd en ik had bovendien de technieken voor het maken van deze poppen als tijdens mijn opleiding tot kleuterjuf geleerd.

Ik ben ervan overtuigd dat het jou met deze cursus ook gaat lukken om een mooie pop te maken. En natuurlijk ontwikkel je je techniek en vaardigheid naarmate je meer poppen maakt. Dat is ook één van de redenen dat ik de verschillende soorten poppenpatronen in de cursus heb opgenomen. Zo kun je stap voor stap van makkelijke naar steeds wat moeilijkere poppen leren maken.

Klik hieronder op “Voeg toe aan winkelwagen” om toegang tot de ledenwebsite te krijgen. Je kunt direct beginnen!

Dit zeggen anderen over deze cursus

-Sara

Ik had eerder een pop gemaakt via een dagcursus, maar ik wist niet meer hoe het moest. Dank je wel voor de fijne en duidelijke cursus. Met name het hoofd vond ik echt een verademing! En super fijn dat jij een beschrijving hebt voor beweegbare armen en benen. Ja, ik wil de cursus nu bestellen en krijg direct toegang tot:

 •  Een heel jaar lang toegang tot de ledenwebsite en tot alle informatie van deze cursus die daar op staat, mét de bonussen zoals op deze pagina vermeld.
 • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt.
 • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt
 • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee
 • Dit alles zónder extra kosten!

Meer dan 1.000 cursisten gingen je al voor!

Let op!

Zoals je hierboven kunt lezen is dit een tijdelijke actie. 
Binnenkort verdwijnt deze mogelijkheid.
Wil je gebruik maken van deze lage prijs én van alle extra’s, doe het dan NU.

Kleine Katrijne is onderdeel van ISOI

ISOI is gevestigd aan:
Annelies Kingmahof 18
7207 PP Zutphen
Nederland

Bedrijfsgegevens

Email: info@isoi.nl
KvK.nr.: 53848640
BTW.nr.: NL001678923B38

>