.st0{fill:#FFFFFF;}

Stoffen en garens voelen op zoek naar mooie materialen 

 januari 2, 2023

door  Inge

Een van de fijne dingen van handwerken vind ik het voelen aan alle verschillende stofjes en wolletjes. Ik kan er intens van genieten om langs een stoffenkraam te lopen of door een wolwinkel te struinen. En om dan met mijn handen langs alle stoffen of garens te gaan en de verschillen in structuur en zachtheid te ervaren. Zaaaalig vind ik dat.

Daarnaast vind ik ook erg leuk om op internet op zoek te gaan naar materialen die ik nog niet ken. En dit is zo’n materiaal. Totdat ik deze video zag wist ik niet eens dat het kon: Spinnewebdraad verweven tot een prachtige zijde die zo geweven is dat er mooie motieven ontstaan. Nu is dit niet iets om zelf uit te gaan voeren, maar ik vind het wel ontzettend mooi!

 

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>