.st0{fill:#FFFFFF;}

Bomen borduren voor de natuur 

 april 22, 2024

door  Inge

Kunstenaar Sara Vrugt bedacht een kunstwerk van geborduurde bomen en om daarnaast ook daadwerkelijk honderdduizend bomen te planten. 

Voor dit project zorgde ze voor honderd vierkante meter stof, voor 50 km garen en een pop-up atelier. Met deze ingrediënten ging ze een jaar lang aan de slag om een bos te borduren.

Het doek zou uiteindelijk 4 meter hoog worden en in een spiraalvorm opgehangen worden, zodat mensen die het kunstwerk bekijken zich tussen de doeken in een bos wanen.

Het pop-up atelier werd op verschillende plaatsen georganiseerd, als eerste in Den Haag in de bibliotheek. Iedereen die wil kan mee borduren, van beginner tot ervaren borduurster.

Inge schuurmans

Poppenmaakster (en meer)

Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Handwerken werd een onmisbaar deel van mijn leven. Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Van het een kwam het ander en mijn hobby werd mijn beroep.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>