Leer fantasie poppen maken van textiel met de online cursus:

Art dolls maken voor beginners

Dit is een Online cursus - Je kunt meteen beginnen!

Dit is een Online cursus - Je kunt direct beginnen!

"Ontdek hoe leuk het is om intuïtief te handwerken,
je creatieve ei volledig kwijt te kunnen
en iets heel persoonlijks en unieks te maken."

Het is ontzettend leuk om te handwerken.
Maar waarin kun je nou écht je creatieve ei kwijt en je fantasie de vrije loop laten?
Met art dolls kan dat! Lees gauw verder:


Dit zijn art dolls:


Een creatieve uitlaatklep

Wat je kunt bedenken en wat je kunt tekenen, kun je uitwerken tot een art doll. Je kunt het eenvoudig houden, of zo gek maken als je maar wilt.

Van speelgoed tot Woonaccessoire

Een art doll kun je op allerlei manieren gebruiken of laten gebruiken. Als een pop om te spelen, of als een verrijking van je interieur.


Lekker bezig met je handen 

Als je handen werken, wordt je hoofd vanzelf stil. Juist omdat je niet naar een doel toewerkt, maar bezig bent met het proces, is het maken van art dolls heel geschikt als een vorm van meditatief handwerken.


Nieuwe technieken uitproberen

Art dolls zijn heel geschikt om nieuwe technieken in het klein uit te proberen om er zo beter in te worden. Niet in de vorm van een loze proeflap, maar in een echt project.


Unieker wordt het niet

In een art doll verwerk je je eigen binnenwereld. Je gedachten, gevoelens en ervaringen druk je uit in symbolen en zo wordt jouw art doll een uniek exemplaar.

Art dolls hebben helende eigenschappen

Omdat je je eigen ervaringen verwerkt in een art doll op een manier die recht doet aan wat jij denkt en voelt, kan het maken van een art doll zelfs een helende werking hebben. Het worden daarom ook wel helende poppen genoemd.

Art dolls geven je creativiteit een nieuwe impuls

Het maken van een art doll is een heel unieke manier van handwerken. Je werkt niet met een einddoel in gedachten, maar juist met het proces zelf als uitgangspunt.

Door je fantasie de vrije loop te laten, ontstaan er dingen die je anders niet zou maken. 

Alles kan en alles mag!

Met je art doll geef je vorm aan wat je van binnen bezig houdt. Aan je gedachten, je gevoelens, aan wat je wil of juist niet wil. De vormen, de kleuren en allerlei andere dingen aan je art doll laat je zo ontstaan. Los van het uiteindelijke uiterlijk, juist om je te verbinden met je eigen binnenwereld.

Handgemaakte dingen zijn altijd al uniek, maar bij een art doll zorgt het proces ervoor dat dat unieke in al haar mogelijkheden tot uitdrukking kan komen. En precies dát maakt het maken van art dolls zo ontzettend leuk en interessant.

Dit is een art doll:

Deze eerste art doll van de cursus maakte ik met als onderwerp "Wat is een art doll"?
Door daarover te tekenen, te schrijven en alles op papier te zetten wat er in me opkwam, ontstond deze pop. 


Het hele proces is vastgelegd op video en ik deel precies met je hoe ik alles deed.


Je kunt kiezen of je dezelfde pop precies namaakt, bij wijze van kennismaken met het proces, of dat je alleen mijn aanwijzingen volgt en verder je eigen gang gaat, zodat je een heel eigen art doll maakt.


Kies je eigen persoonlijke onderwerp om dit proces te volgen en ontdek hoe er elke keer weer een heel nieuwe pop onder je handen ontstaat.

Leer nu art dolls maken
voor de introductieprijs van 49,95 euro voor slechts 39,95 euro

Binnen een kwartier na aanmelden ontvang je een e-mail
met je inloggegevens en een link naar de Handwerk Academie

Dit zeggen cursisten over de cursussen van
De Handwerkacademie:

-Marian

Ik heb alle boeken gekocht die ik kon vinden over zonnekindpoppen maken.
Maar jouw cursus is het meest compleet en geeft de beste uitleg.
En wat fijn dat er zoveel foto’s in staan!

-Heidi

Je uitleg is echt fantastisch!
Ik vind het erg gemakkelijk te volgen, terwijl ik normaal juist erg slecht ben in het volgen van praktische handleidingen.

Mijn verhaal over het maken van art dolls

Inge Schuurmans

Poppenmaakster

"Toen mijn dochtertje nog klein was maakte ik zelf een pop voor haar: een waldorfpop. Ik raakte verknocht aan het poppen maken en ik maakte er daarom zelfs mijn werk van. Mijn poppen gingen de hele wereld over. 


Poppen maken is magisch. Het is alsof elke pop een heel eigen karakter heeft, wat ontstaat tijdens het maken.

Toch ging de lol er na vele jaren poppen maken wel een beetje af. En daar worstelde ik mee. Ik vond het poppen maken ontzettend leuk, maar mijn creatieve ei kon ik er na een tijd niet meer in kwijt.

Een tijdlang maakte ik daarom geen poppen meer, maar tegelijkertijd miste ik het enorm. Tot ik een idee kreeg: Wat nou als ik weer poppen zou gaan maken, maar daarbij dan mijn creatieve impulsen volledig zou volgen? Zo ontstonden mijn eerste art dolls. Dit proces is zó leuk, dat ik het graag met je deel."

Wat was ik trots op mijn eerste eigenwijze creatie! :)

Ik combineerde wat ik leerde toen ik de opleiding deed tot vrije school juf met mijn jarenlange naai- en handwerkervaring én mijn eigen eigenwijze creatieve impulsen.

Ik was op slag verliefd! En niet alleen op de pop, maar ook op het creatieve proces zoals ik dat gevolgd had. Hier wilde ik meer van!

Ik weet dat ik niet alleen ben...

Nadat ik de online cursus poppen maken had gemaakt, waarin ik andere handwerksters leerde om waldorfpoppen te maken, mailden cursisten me steeds weer met dezelfde vraag:


“Ik wil zo graag meer leren. Wat voor poppen kan ik hierna gaan maken?”

Kennelijk waren er veel meer moeders (en oma’s en tante’s en…) die verknocht waren geraakt aan het poppen maken en die op zoek waren naar manieren om daarbij hun creativiteit te uiten en te laten stromen. Maar die niet wisten hoe ze dat konden doen.

De oplossing is eenvoudig: laten we samen art dolls gaan maken!

Eén cursus waarin je de basis leert
van het maken van art dolls.

Zo ontstond de online cursus art dolls maken voor beginners.

 1. Je ziet drie heel verschillende voorbeelden van art dolls, zoals ik ze maakte;
 2. Bij elke pop zie je wat ik doe én vertel ik stap voor stap wat ik doe, hoe ik het doe en waarom ik het doe;
 3. Het hele proces is vastgelegd op video, zodat je niets mist;
 4. Je vindt bij elke pop het patroon;
 5. Je kunt zelf kiezen of je de poppen namaakt, of dat je het proces volgt en zo een heel eigen unieke art doll maakt;
 6. Met de aanwijzingen uit de cursus kun je eindeloos variëren;
 7. En je kunt dit zo vaak herhalen als je zelf wilt, met deze cursus weet je waar je je inspiratie vandaan kunt halen, zodat je vanaf nu nooit meer verlegen zit om nieuwe ideeën.

De tweede art doll:

Hieronder zie je foto´s van de tweede pop.

In de tweede les van deze cursus ga je op zoek naar je creatieve impulsen en die ga je volgen. 


Voor deze les heb ik me laten inspireren door het lieveheersbeestje. Als voorbeeld. Je kunt hierbij ook een ander thema kiezen, elk thema dat je maar wil.


Bij de les vind je een patroon dat je hiervoor kunt gebruiken. Zodat je een basis hebt om vanuit te werken.

Het doel van deze les is dat je meer creatieve vrijheid gaat ervaren, zodat je volledig kunt varen op de stroom van inspiratie zoals die van binnenuit komt opborrelen, terwijl je aan het werk bent.

Laat je verrassen door wat er onder je handen ontstaat.

Dit zeggen anderen over mijn cursussen:

-Hannah

Wat een mooie en duidelijke website, mijn complimenten!

-Jane

Ik zag bij één van mijn Facebook vriendinnen dat zij een pop had gemaakt.
Die vond ik zo ontzettend leuk!!
Met jouw cursus leerde ik dat ook!

Wie ben ik?

Ik ben Inge. Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Tijdens mijn opleiding aan de Pabo om vrijeschool juf te worden kwam ik in contact met heel ander speelgoed dan ik kende. Een van de opdrachten was om een waldorfpop te maken. Vanaf dat moment heeft het poppen maken mijn hart gestolen.

Toen mijn dochter geboren werd wilde ik zelf een pop voor haar maken. Ik zocht naar het mooiste patroon, de beste technieken en de fijnste stoffen. Na een poos kwam ik tot de ontdekking dat de pop die ik wilde maken, nog niet bestond. Daarom besloot ik mijn eigen patroon te ontwerpen.

Het bleef niet bij die ene pop. En het bleef ook niet bij waldorfpoppen. Het werden poppen in alle soorten en maten. Het bleef ook geen hobby. Ik maakte er mijn werk van en mijn poppen zijn ondertussen over de hele wereld te vinden. Van Zweden tot Italië en van De Verenigde Staten tot Nieuw Zeeland.

Mijn kennis en vaardigheden deel ik in online cursussen, zodat iedere handwerkster die dat wil dit ook kan leren.

Wanneer ik met mijn handen werk, dan word ik stil van binnen. Het creëren van mooie nieuwe dingen zorgt ervoor dat ik de magie van het leven ervaar.

De mogelijkheden zijn eindeloos (art doll #3):

Hieronder zie je een foto van de 3e art doll.

Bij de derde art doll ga je alles wat je in de eerste twee lessen leerde combineren én meer.

Je maakt in deze les niet zomaar een art doll of fantasie pop, je ontdekt hoe je van je art doll een healing doll of helende pop kunt maken. Een kunstwerk van textiel dat je helpt om iets wat je lastig vindt een plek te geven of om een persoonlijke uitdaging te overwinnen.

Je gaat met behulp van de tips afstemmen op je eigen innerlijke wereld en ontdekt zo welke vormen en kleuren bij jouw pop passen.

Daarbij volg je je creatieve impulsen, zodat er een art doll ontstaat die jou én jouw proces van dat moment weerspiegelt. Zo is je art doll niet langer alleen een fantasiepop, het wordt een helende pop.

Dit proces kun je keer op keer volgen. En je zult merken dat er elke keer weer iets heel anders en iets heel nieuws ontstaat.

Jouw creatieve bron is onuitputtelijk.

En natuurlijk kun je ook de voorbeeld les volgen en de vis maken die je hierboven ziet, of je kunt de tips gebruiken om een fantasiepop te maken.

Wat ontdek je in de cursus

Art doll #1
De art doll die alles duidelijk maakt

De eerste art doll van de cursus maakte ik met als onderwerp "Wat is een art doll"? Door daarover te tekenen, te schrijven en alles op papier te zetten wat er in me opkwam, ontstond deze pop. 


Het hele proces is vastgelegd op video en ik deel precies met je hoe ik alles deed.


Je kunt kiezen of je dezelfde pop precies namaakt, bij wijze van kennismaken met het proces, of dat je alleen mijn aanwijzingen volgt en verder je eigen gang gaat, zodat je een heel eigen art doll maakt.

Art doll #2

Met de tweede art doll ga je op zoek naar je creatieve impulsen en die ga je volgen. In de cursus vind je een patroon dat je hierbij kunt gebruiken.

Het doel van deze les is dat je meer creatieve vrijheid gaat ervaren, zodat je volledig kunt varen op de stroom van inspiratie zoals die van binnenuit komt opborrelen.

Je kunt het voorbeeld namaken, maar je creatieve vrijheid ontwikkel je pas als je aan de slag gaat met een heel eigen thema. Wat kies jij? Een dier? Een sprookjesfiguur? Iets uit je fantasie? Een kleur? Een gevoel? Alles kan en alles mag.

Art doll #3

Bij de derde art doll ga je alles uit de eerste twee lessen combineren. Je gaat afstemmen op je eigen innerlijke wereld en geeft vorm en kleur aan wat je daar vindt.

Daarbij volg je je creatieve impulsen, zodat er een art doll ontstaat die jou én jouw proces van dat moment weerspiegelt. Zo kan je art doll zelfs een helende pop worden.

Dit proces kun je keer op keer volgen. En je zult merken dat er elke keer weer iets heel anders en iets heel nieuws ontstaat.

Dit zeggen anderen over de cursussen
van Toveren met Naald en Draad:

-Thea

Ik heb alle boeken die er zijn over poppen maken in de kast staan.
Maar zo duidelijk als jouw cursus is er geen één!
Mijn poppen zijn nu een stuk mooier dan eerst.

-Noëlle

Mooie cursus en werk!
Heel erg bedankt Inge!

And keep up with the beautiful work!!!

Speciale aanbieding

Omdat deze cursus op dit moment nieuw is en nog maar net online staat,
kun je gebruik maken van het speciale introductie aanbod

Ontvang de hele cursus voor de kleine investering
van slechts 49,95 euro nu voor 39,95 euro

Let op: dit aanbod is tijdelijk.

Dit krijg je als je de cursus art dolls maken voor beginners nu bestelt

 • Een heel jaar lang toegang tot de online cursus art dolls voor beginners;
 • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt;
 • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt;
 • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee;
 • Dit alles zónder extra kosten!

Dit zijn niet zomaar poppen,
dit zijn heel bijzondere poppen!

Wat is er zo speciaal aan deze poppen?

De poppen die je in deze cursus leert maken zijn niet zomaar poppen, ze zijn een uiterlijke weerspiegeling van jouw eigen binnenwereld, je fantasie.

Diep van binnen zijn we allemaal kunstenaar en in deze cursus ontdek je de kunstenaar in jou.

De vormen, de kleuren, de materialen die je kies en de manier waarop je ze verwerkt leiden elke keer weer tot een heel eigen persoonlijke uitdrukking in de vorm van een pop.

En...

Deze poppen zijn niet zomaar lappen poppen.

Je kunt de materialen en technieken gebruiken die jij op dat moment wilt gebruiken. En dat kan elke keer iets anders zijn.

Zo gaat het poppen maken nooit meer vervelen!

Een wonderlijk proces

Met handwerken maak je van (bijna) niets iets. Dat is een wonderlijk proces.

Art dolls of fantasie poppen maken geeft een extra dimensie aan het handwerken. Omdat de keuzes die je maakt tijdens het proces gebaseerd zijn op jouw persoonlijke fantasie is het proces heel persoonlijk.
Er ontstaat elke keer weer iets nieuws en je zult jezelf keer op keer verrassen.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt

Wat het extra leuk maakt, is dat je er als handwerkster helemaal je ei in kwijt kan. De pop, de haren de kleren, de accessoires, als je wilt kun je er van alles bij maken.

Naaien, breien, haken, borduren, vilten, macramé, rietvlechten, houtbewerken, keramiek maken... je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het erbij betrekken.

En wil je alleen poppen maken? Dan kan dat natuurlijk ook.

Dit zeggen anderen over mijn andere cursussen:

-Sara

Ik had eerder een pop gemaakt via een dagcursus, maar ik wist niet meer hoe het moest. Dank je wel voor de fijne en duidelijke cursus. Met name het hoofd vond ik echt een verademing! En super fijn dat jij een beschrijving hebt voor beweegbare armen en benen. Twijfel je?

Het is echt ontzettend leuk om je creatieve impulsen te volgen bij het maken van een art doll of fantasiepop.

Hiermee kun je je creatieve ei volledig kwijt en als kers op de taart heb je aan het eind van je werk een leuke en unieke art doll die je bijvoorbeeld als een accessoire in huis kunt zetten.

Je kunt alle handwerktechnieken gebruiken die je maar wilt,
van naaien tot haken en van kantklossen tot naaldbinden.
Precies zo kun je je ook naar hartelust uitleven met verschillende materialen.
Je hoeft je zelfs niet te beperken tot stof en garens.
Wil jij je pop haren van takken of kleren van cellofaan geven? Het kan allemaal!

Eén cursus voor eindeloos handwerkplezier!

Klik hieronder op “Voeg toe aan winkelwagen” om toegang tot de ledenwebsite te krijgen.
Je kunt direct beginnen!

Ja, ik wil de cursus art dolls maken voor beginners nu bestellen en krijg direct:

 • Een heel jaar lang toegang tot de online cursus art dolls voor beginners;
 • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt;
 • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt;
 • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee;
 • Dit alles zónder extra kosten!

Let op!

Dit is een tijdelijke aanbieding. 
Binnenkort gaat de cursusprijs omhoog.
Wil je gebruik maken van dit speciale aanbod, doe het dan NU.

Toveren met Naald en Draad is onderdeel van ISOI

ISOI is gevestigd aan:
Annelies Kingmahof 18
7207 PP Zutphen
Nederland

Bedrijfsgegevens

Email: info@isoi.nl
KvK.nr.: 53848640
BTW.nr.: NL001678923B38

>